Voorbereiding Renswoude Horse Trials 2021

Achter de schermen zijn wij volop bezig met de organisatie van de RHT die van 2 tot 6 juni zullen plaatsvinden. We weten natuurlijk niet hoe het allemaal gaat lopen, maar wij gaan er van uit dat de RHT 2021 door kunnen gaan, eventueel in aanpaste vorm.

Houd de website in de gaten voor meer nieuws!

Namens het bestuur,

Simone Mascini
Communicatie

Renswoude Horse trials 2020 geannuleerd

Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten, in verband met de uitbraak van het Coronavirus en de daarmee samenhangende drastische maatregelen, de Renswoude Horse Trials die van 27 t/m 31 mei gehouden zouden worden af te gelasten. Dit betekent ook de annulering van de Veteranen, Bixie en Young Horse Trials die tijdens de Renswoude Horse Trials georganiseerd worden. Als organisatie hadden we u graag verwelkomd maar de gezondheid van eenieder, deelnemers, officials, vrijwilligers en publiek gaat voor.  De 11e editie van de Renswoude Horse Trials wordt daarom doorgeschoven naar 2 t/m 6 juni 2021.

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid in deze moeilijke tijd!

Namens het bestuur van de Stichting Renswoude Horse Trials

John van der Starre
Voorzitter

Following the Dutch government’s COVID-19 public health restrictions and regulations which are now in force  until 1st of June 2020, we are sorry to inform you that the Renswoude Horse Trials which were scheduled to be held between the 27th and 31st May will be cancelled. This cancellation also includes the Veterans-, Bixie- and Young Horse Trials classes scheduled during the Renswoude Horse Trials.

The 11th edition of the Renswoude Horse Trials will be held in 2021 from the 2nd till 6th of June. We hope to see you then!

For now we wish you lots of strength and health in this challenging time!

Bixie-clinic Eventing 2020

Ook dit jaar wordt er tijdens de Renswoude Horse Trials, op zaterdag 30 mei een Bixie-clinic Eventing gehouden!

Vorig jaar is gebleken dat dit een super leuke manier is om kennis te maken met de Eventing.

We hebben dit jaar plaats voor 30 ruiters, verdeeld in 6 groepjes van 5 kinderen. Ieder groepje krijgt een half uur les.

We starten om 11.00 uur met de eerste groep.

Ben je tussen de 6 en 13 jaar dan kan je samen met je pony deelnemen aan de clinic Eventing.

Het is wel een voorwaarde dat je de gangen stap, draf en galop een beetje beheerst en dat je ook wel eens een sprongetje hebt gemaakt. Ouders mogen eventueel mee de ring in, om te begeleiden.

Tijdens de clinic leer je wat Eventing inhoudt en hoe je je op een Eventingwedstrijd kan voorbereiden.

Als je Eventing gaat rijden is het allerbelangrijkst dat je controle hebt over je pony. Dit gaan we oefenen. Daarnaast is het belangrijk dat je pony leert om over verschillende hindernissen heen te springen en ook leert om door water heen te gaan!

Als alle groepjes geweest zijn is er tijd om te lunchen en zal er een Meet & Greet zijn met een bekende Eventing ruiter, die ook al jaren internationaal rijdt. We verklappen nog niet wie dit is!

We sluiten de dag weer net als vorig jaar af met een spelelement, waar iedereen aan mee doet. Eén team wordt de winnaar! Het programma eindigd rond 16.00 uur.

Tijdens het programma is er voldoende ruimte om je favoriete ruiter tijdens de Horse Trial te zien crossen en aan te moedigen.

Heb je ook zin in een gezellige en uitdagende dag samen met je pony?

Meld je dan aan via e-mail adres : Bixieclinic@Renswoudehorsetrials.nl

Bellen kan ook: 06-46006146

Kosten € 15,-

Vol=vol

Deelname is op eigen risico.

RHT 2020 decor voor 4-5 jarige eventingpaarden competitie

De inschrijving is opengesteld voor de nieuwe competitie voor 4- en 5-jarige eventingpaarden. De eerste editie van deze Dutch Eventing Young Horse Trials wordt verreden via drie wedstrijden plus een finale in Renswoude op Hippisch Centrum De Schalm van de familie Boonzaaijer. Inschrijving via Startlijsten.nl is open voor alle stamboeken en nationaliteiten. Triple A Horse Trucks en ET Auction zijn de sponsors. 
 
Gert Boonzaaijer is samen met René van der Leest van de Dutch Eventing Stables de initiatiefnemer van de nieuwe competitie: “We zijn bezig om aan de basis te werken van de eventingsport: om de fokkerij van eventingpaarden op de kaart te zetten en de afzet te bevorderen. De veulenkeuring voor eventing-veulens heeft dit jaar drie selecties in AarleRixtel, Sint-Niklaas en Putten, de veiling via ET Auction is weer voor oktober gepland. Om een nog betere selectie te kunnen maken en om de jonge eventingpaarden in het algemeen beter in de picture te krijgen, hebben we nu ook een competitie opgezet.” 
 
De nieuwe competitie wordt in 2020 gehouden op de volgende data in Renswoude:

 • 19 april
 • 27 mei (eerste dag tijdens de Renswoude Horse Trials)
 • 5 juli
 • 23 augustus finale 

Voor klassering in de competitie moet je minimaal drie wedstrijden inclusief de finale meegereden hebben. Het is ook mogelijk om een of twee wedstrijden mee te rijden maar dan geldt dat niet voor de competitie. De competitie is een aanlegtest en wordt niet verreden als officiële KNHS-wedstrijd (geen puntenregistratie). Wel is het super leerzaam voor je paard! 
 
Beoordeling 
De verrichtingen worden beoordeeld door Irene de Wolf, Jan Ruiterkamp en Jan Oortveld, waardoor een goed beeld ontstaat van de progressie van elk paard. Voor de 4-jarige paarden wordt gevraagd:

 • Dressuur: (Stap, draf, galop en de aanleuning en souplesse)   
 • Springproef (7 sprongen 60/70 cm waarvan 1 dubbel op 2 galopsprongen)
 • Cross hoogte 60/70 cm maximaal 1000m  

 Voor de 5-jarige wordt gevraagd:

 • Dressuur: (Stap, draf, galop en de aanleuning en souplesse) 
 • Springproef (7 sprongen 85/100 cm waarvan 1 dubbel op 1 galopsprong)
 • Cross hoogte 80/90 cm maximaal 1250m 

Met name voor de vierjarige paarden wordt de opgave langzaam en heel vriendelijk opgebouwd volgens Gert Boonzaaijer: “Ze komen de springpiste binnen, daar staat een jury die de gangen beoordeelt. Halthouden, een keer middendraf, kijken of ie makkelijk is in de aanleuning, dat soort aspecten. Geen echte dressuurproef dus, een minuut of 3. Dan gaan ze een springparcoursje in met een paar hindernissen op BB-niveau en van daaruit gelijk de cross in. Met heel simpele dingen in het terrein, heel laagdrempelig beginnen, bijna spelenderwijs, met een borstelbakje, een dikke boom, niet te moeilijk. In de loop van de competitie wordt dat steeds wat meer: aan het eind van de rit een dubbel op één galopsprong, sprongetje voor of na het water, het bruggetje op galopperen, kijken of ze een beetje lef hebben. En van de vijfjarige mogen we net wat meer vragen.” 
 
Nieuws.horse LIVE verzorgt de livestream van elke wedstrijd, alle deelnemende paarden worden dus gefilmd vanaf het moment dat ze binnenkomen: “We willen ze laten zien zoals ze zijn. Een keer erlangs lopen of een keer staken is helemaal niet erg, als ze het daarna maar oppakken. Hier kunnen we met relatief weinig investering alles filmen. Zo bouwen we van elk paard ook een bestand op dat we weer kunnen gebruiken voor de veiling als dat gewenst is. En we krijgen een competitie waarin we de paarden in verschillende fasen aan het werk hebben kunnen zien, dat is veel realistischer.” 

Inschrijven kan via Startlijsten.nl

Bron: KWPN

Medewerker gezocht!

Marketing-, Communicatie- en social media medewerker Renswoude Horse Trials

Binnen het organisatieteam van de Renswoude Horse Trials zijn we op zoek naar een vrijwilliger die alle marketingcommunicatie werkzaamheden en social media kanalen kan oppakken. Jouw verantwoordelijkheid is om alle marketing en communicatie rondom de Renswoude Horse Trials te verzorgen, zodat er zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van dit mooie jaarlijkse evenement. Een aantal van jouw taken:

 • Posten en advertenties plaatsen op de social media kanalen.
 • Persberichten sturen vóór, tijdens en na de Renswoude Horse Trials.
 • Website onderhouden en nieuwsbrieven versturen.
 • Contacten met pers, fotografen en videoteams.

Het organisatieteam komt het gehele jaar door eenmaal per maand bij elkaar voor een vergadering in Renswoude.

Is deze functie iets voor jou? Neem dan contact op met Gert en Ria Boonzaaijer via hcdeschalm@hotmail.com

Nieuwe Nederlands Kampioenen Junioren en Young Riders Eventing bij de Renswoude Horse Trials

Ook dit jaar streden de Junioren en Young Riders om de titel ‘Nederlands Kampioen’ tijdens de Renswoude Horse Trials. Tot het laatste moment bleef het spannend, aangezien het zware springparcours op de laatste dag toch aardig wat veranderingen aan het klassement gaf.

Na de dressuurproef, de cross-country en het springparcours mag Elise Otto zich Nederlands Kampioen Junioren noemen met haar paard Coffee IJS. En Mylene Spaak met haar paard King Canna mag zich Nederlands Kampioen Young Riders noemen.

De top 3 van de Junioren ziet er als volgt uit:

 1. Elise Otto – Coffee IJS – 39,60
 2. Beau Posthumus – Smokie – 39,70
 3. Caresse Kolkman – Diamant – 40,80
Elise Otto – Coffee IJS. Photo by Eventing Photo

De top 3 van de Young Riders ziet er als volgt uit:

Mylene Spaak – King Canna. Photo by Eventing Photo
 1. Mylene Spaak – King Canna – 44,50
 2. Levi Driessen – Giraldi – 44,80
 3. Nina de Haas – Cocu – 49,50

Anna Siemer (GER) wint de CCI3*-L

Voor de tweede keer tijdens deze tiende editie van de Renswoude Horse Trials weet de Duitse Anna Siemer een rubriek op haar naam te schrijven. Met een eindscore van 34,60 wint zij de CCI3*-L met haar paard Betel’s Bella.

Anna Siemer – Betel’s Bella. Photo by Eventing Photo

Na de dressuurproef stond de combinatie op de vierde plek en na de cross bleven zij daar. Een foutloos springparcours deed hen echter opklimmen naar de toppositie.

De top 3 van deze klasse ziet er als volgt uit:

 1. Anna Siemer (GER) – Betel’s Bella – 34,60
 2. Georgie Spence (GBR) – Cooley Legalend – 41,30
 3. David Doel (GBR) – Galileo Nieuwmoed – 43,90

De volledige uitslagen zijn hier te vinden:

https://live.rechenstelle.de/2019/renswoude/leaderboard03.html

Tim Lips (NED) wint de CCI2*-L

Met een temperatuur van 30 graden sprong Tim Lips op zondag met zijn paard Herby naar de eerste plaats. Een prachtige prestatie, helemaal omdat Herby nog niet zo lang door Tim Lips uitgebracht wordt.

De dressuurproef van deze combinatie werd beloond met een prachtige score van 75,13%, waardoor zij tweede kwamen te staan. Door de foutloze cross binnen de tijd stond Tim op de eerste plek. Het afsluitende onderdeel – het springen – zorgde ervoor dat zij op de toppositie bleven staan en de overwinning in de CCI2*-L binnensleepten.

De top 3 van deze klasse ziet er als volgt uit:

 1. Tim Lips (NED) – Herby – 25,30
 2. Anna Lena Schaaf (GER) – Debby – 29,00
 3. Katharina Kopp (GER) – Replay 34 – 30,90

De volledige uitslagen zijn hier te vinden:

https://live.rechenstelle.de/2019/renswoude/leaderboard01.html

Camille Lejeune (FRA) wint de CCI3*-S bij de Renswoude Horse Trials

Een terechte winnaar: Camille Lejeune met zijn paard Tahina des Isles. Al vroeg in de CCI3*-S klasse pakte de Franse ruiter een eerste plek in de leaderboard. Zijn dressuurproef werd beloond met maar liefst 75% en hij sprong vervolgens foutloos, maar met wat strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Ook na het springen pakte Lejeune de leiding.

Een erg goed uitgangspunt dus voor zijn laatste onderdeel, de cross-country. Een mooie foutloze ronde binnen de optimale tijd. Uiteindelijk kwam zijn score op 26,60. Een knappe prestatie.

De top 3 van deze klasse ziet er als volgt uit:

 1. Camille Lejeune (FRA) – Tahina des Isles – 26,60
 2. Joris Vanspringel (BEL) – Creator GS – 27,20
 3. Stephanie D’Andrimont (BEL) – Flashlight – 28,50

Anna Siemer (GER) wint de CCI4*-S bij de Renswoude Horse Trials

Tijdens een zonovergoten tiende editie van de Renswoude Horse Trials reed de Duitse amazone Anna Siemer zich naar de top van het klassement met haar paard FRH Butt’s Avondale.

Anna Siemer (GER) with FRH Butt’s Avondale. Photo by Eventing Photo

Na de dressuurproef ging Anna Siemer al aan de leiding met en score van 72,15%. Vervolgens reed zij een foutloos springparcours, waarna ze er ijzersterk voor stond voor de cross-country op zaterdag 1 juni. Toen zij ook die foutloos in een mooie tijd reed, mocht zij zich de winnares van de CCI4*-S noemen met een eindscore van 27.90.

De top 3 van deze klasse ziet er als volgt uit:

 1. Anna Siemer (GER) – FRH Butt’s Avondale – 27,90
 2. David Doel (GBR) – Eisfee – 33,10
 3. Tim Lips (NED) – Eclips – 33,30

De volledige uitslagen zijn hier te vinden: https://live.rechenstelle.de/2019/renswoude/leaderboard04.html