Stichting Labouchere Copain Prijs

Ook dit jaar wordt de Copain prijs weer uitgereikt tijdens de Renswoude Horse Trials. De Copain prijs is al een aantal jaren verbonden aan het NK Eventing Junioren en Young Riders wat tijdens de Renswoude Horse Trials wordt verreden.

Dit is niet zonder reden. De Copain prijs heeft namelijk een bijzondere oorsprong. Tussen beide wereldoorlogen waren de Nederlandse Cavalerie ruiters zeer succesvol op de grote internationale hippische wedstrijden. Een van hen was Charles Henri Labouchere met zijn favoriete paard Copain. Kolonel Labouchere was vooruitstrevend toen, want hij geloofde stellig in het belang van dressuur als basis voor de springsport. Samen met zijn paard Copain heeft hij grote successen geboekt op internationale concoursen in Nederland, Frankrijk en zelfs New York!

Na zijn dood, liet Kolonel Labouchere een legaat na met de opdracht deze ten goede te laten komen aan de ruiters die veelzijdig de ruitersport beoefenen. Aanvankelijk voor de gecombineerde dressuur- en springsport en sinds 2006 voor de eventingsport.

Na de Copain prijs een aantal jaren uitgereikt te hebben op het NK Eventing Senioren steunt de Stichting Labouchere/Copain nu met veel plezier de jeugd. Zij zijn immers de basis van toekomstige Nederlandse successen op internationale wedstrijden! Om de jeugd hier zo goed mogelijk in te steunen is de prijs opgebouwd uit drie elementen. De 3 beste deelnemers uit beide categorieën van het NK Eventing Junioren en Young Riders ontvangen:

1. Prijzengeld:

◦ 1e prijs 225 euro + Copain wisselbokaal

◦ 2e prijs 175 euro

◦ 3e prijs 125 euro

2. Deelname aan de springtraining gehouden tijdens het trainingskamp te Kootwijk

3. Een bijdrage van van 300 euro aan de kosten van deelname aan het EK 2018 in Fontainebleau

Wij kijken ernaar uit om deze prijs weer te mogen uitreiken op de Renswoude Horse Trials en wensen alle deelnemers en de organisatie veel succes!

Foto: Winnaars Labouchere Copain prijs 2017: Aliene Ruyter en Bjinse Venderbosch